بسیج لشگر مخلص خداست

۶ مطلب در تیر ۱۳۹۷ ثبت شده است

فاجعه‌ای که فراموش‌شدنی نیست

به گزارش خبرگزاری بسیج، بی‌کفایتی، سهل‌انگاری و عدم رسیدگی مأموران آل‌سعود به حال مجروحان و آسیب‌دیدگان حجاج در منا، منجر به وقوع یک فاجعه بزرگ انسانی شد که در پس آن بیش از 7 هزار نفر از حجاج مسلمان از سراسر دنیا با لبان تشنه به شهادت رسیدند.

دوم مهر 1394، در اولین روز وقوف حجاج در منا برای انجام مناسک رمی جمرات، هنوز چندساعتی از طلوع آفتاب نگذشته بود که پلیس سعودی با مسدود کردن مسیر‌ها و هدایت حجاج به خیابان موسوم به 204، موجب ایجاد ازدحام فوق‌العاده در این خیابان شد. در ادامه ماجرا بی‌کفایتی، سهل‌انگاری و عدم رسیدگی مأموران آل‌سعود به حال مجروحان و آسیب‌دیدگان این حادثه، منجر به وقوع یک فاجعه بزرگ انسانی شد که در پس آن بیش از 7 هزار نفر از حجاج مسلمان از سراسر دنیا با لبان تشنه به شهادت رسیدند.


در میان شهدای این فاجعه تعداد 464 نفر از شهروندان ایرانی نیز حضور داشتند و طبعاً در فاجعه‌ای با چنین ابعاد ضایعه‌باری از مسئولان کشور‌های متبوع انتظار می‌رود پیگیر احوال و سرنوشت اتباع خود باشند. درحالی‌که از سرنوشت صد‌ها حاجی ایرانی اطلاعی نبود، چند ساعت پس از وقوع حادثه رئیس‌جمهور به همراه وزیر خارجه عازم نیویورک شدند تا به دیدار همتایان غربی خود بپردازند. دو روز بعد که ابعاد فاجعه انسانی بیشتر مشخص شد، هیئت دولت به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور تصمیم گرفت هیئتی را به سرپرستی وزیر وقت ارشاد به‌منظور بررسی حادثه و پیگیری احوال حجاج ایرانی حادثه‌دیده عازم عربستان کند. بااین‌حال علی جنتی، سرپرست هیئت مذکور هیچ‌گاه به این سفر نرفت، چراکه عربستان از اعطای روادید به جنتی خودداری کرد، بنابراین عملاً اعزام هیئت مذکور کأن‌لم‌یکن تلقی شد.


هرچند چند روز بعد وزیر بهداشت در رأس هیئتی عازم جده شد، اما به اذعان قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت، وی تنها به‌عنوان یک زائر معمولی و عمره‌گزار و با گذرنامه عادی عازم جده شده است، نه وزیر دولت جمهوری اسلامی ایران و با گذرنامه سیاسی. در همین روز‌ها که روحانی و ظریف مشغول گفت‌وگو‌های با چاشنی لبخند بودند، دولت عربستان نه‌تن‌ها به هیئت ایرانی ویزا نداد، بلکه از تحویل پیکر‌های شهدای ایرانی فاجعه منا خودداری کرد و بعد‌ها معلوم شد تعدادی از همین شهدا را همان روز‌های اولیه و مقارن با حضور هیئت ایرانی در نیویورک، دولت عربستان به خاک سپرده است. هرچند بر اساس کنوانسیون‌های بین‌المللی، اجساد اتباع بیگانه جزو حقوق کنسولی کشور‌ها محسوب شده و در صورت درخواست، باید به دولت متبوع استرداد گردد، اما رژیم پادشاهی عربستان سعودی از تحویل پیکر‌ها به ایران خودداری می‌کرد. درست در همین مقطع بود که دولت ایران چهار بار از کاردار عربستان در تهران درخواست صدور روادید برای هیئت ایرانی کرد، اما هر بار با پاسخ منفی سعودی مواجه می‌شد. همان روز‌ها رسانه‌های بین‌المللی عکسی از محمدجواد ظریف، منتشر کردند که در صحن مجمع عمومی سازمان ملل در کنار صندلی متعلق به امیر کویت زانو زده بود.


رسانه‌ها در تکمیل این خبر نوشتند که ظریف از کویت خواسته بود تا میان ایران و ریاض میانجیگری کند، آن‌هم فقط برای صدور روادید برای نماینده دولت جمهوری اسلامی ایران. خبر‌های دیگری هم از درخواست میانجی‌گری وزیر در حال لبخند ایرانی از سران فرانسه و انگلستان برای میانجی‌گری با عربستان منتشر شد که فارغ از صحت‌وسقم آنها، هیچ نتیجه‌ای نداشت. سرانجام رهبر معظم انقلاب‌اسلامی، حضرت امام خامنه‌ای که تلاش‌های دولت را بی‌فایده دیدند و مصلحت را به ورود به این صحنه دیدند، در سخنانی عز‌تمندانه به سعودی‌ها هشدار دادند: «امروز هم در انتقال ابدان مطهرشان به کشور مشکلاتی وجود دارد... مسئولان کشور عربستان به وظایف شان عمل نمی‌کنند بلکه در مواردی نقطه مقابل وظایف‌شان عمل می‌کنند، موذیگری می‌کنند. اگر کشور ما و ملت ما بخواهد در مقابل عناصر اذیت‌کننده و موذی عکس‌العمل نشان بدهد، اوضاع آن‌ها خوب نخواهد بود؛ ما تا حالا خویشتنداری کردیم.... اگر بنا شد عکس‌العمل نشان بدهیم، عکس‌العمل‌های ما خشن هم خواهد بود، سخت هم خواهد بود.»

تنها چندساعتی از نهیب معظم‌له نگذشته بود که عربستان سریعاً همکاری خود را با نمایندگان ایرانی آغاز کرد و برای تحویل ابدان مطهر شهدای ایرانی فاجعه منا قول مساعد داد. این در حالی بود که تا یک روز پیش از آن عزم آل‌سعود برای تدفین همه قربانیان فاجعه منا در خاک عربستان بود. نکته قابل‌تأمل در این ماجرا، آن بود که در عرف بین‌الملل معمولاً سران کشور‌هایی که تعداد قابل‌توجهی از اتباع‌شان دچار چنین حادثه‌ای می‌شوند، سفر خود را نیمه‌کاره رها می‌کنند و به کشور خود بازمی‌گردند تا حادثه مدیریت و از تألمات ملت کاسته شود، بااین‌حال آقای روحانی، بی‌توجه به وقایع حج به سفر خود در امریکا تا چهار روز پس از فاجعه منا ادامه داد و تنها یک روز زودتر از موعد مقرر به کشور بازگشت!


حتی به اذعان آقای ظریف اقدام متناسبی برای کاهش روابط با این رژیم در اعتراض به پایمال کردن حقوق شهروندان کشورمان انجام نشد. وی در خصوص روابط با رژیم آل‌سعود گفته بود: «نزدیک به 500 زائر ما در مراسم حج کشته شدند، اما ما روابط خود را قطع نکردیم، حتی روابط خود را با عربستان کاهش هم ندادیم». این جملات ظریف در واقع نگاه منفعلانه و غیرمسئولانه برخی را در برابر – به قول ایشان- برادران سعودی پدیدار می‌سازد.


این‌ها در حالی است که اصولاً وزارت امور خارجه اصلی‌ترین وظیفه را در قبال پیگیری حقوق اتباع ایران در خارج از مرز‌های جغرافیایی جمهوری اسلامی ایران داشت. بند 6 ماده 2 قانون موسوم به «وظایف وزارت امور خارجه» مصوب 20/1/1364 مجلس شورای اسلامی «انجام اقدامات لازم در زمینه امور کنسولی اعم از حفظ حقوق و منافع اتباع ایرانی خارج از کشور» را جزو شرح وظایف وزارت امور خارجه دانسته و این بدان معناست که کلیه امور کنسولی و حفظ حقوق شهروندان ایرانی در خارج از مرز‌های جمهوری اسلامی ایران به عهده این وزارتخانه و نمایندگی‌های آن در خارج از کشور است. بر اساس همین وظایف خطیر است که همه‌ساله رقم قابل‌توجهی از بودجه کشور به این دستگاه تخصیص‌یافته و در شبکه گسترده سفارت‌خانه‌ها، کنسولگری‌ها و نیز در قالب مأموریت‌های سیاسی و اداری کارکنان این نهاد به خارج از کشور هزینه می‌شود. حال با توجه به این سرفصل مأموریتی و بودجه متناسب با آن انتظار می‌رفته در فاجعه‌ای که 465 ایرانی در آن به شهادت رسیده و صد‌ها نفر دیگر از هم‌وطنانمان مجروح شدند، آن‌ها به وظایف اولیه و اصولی خود عمل نمایند.


با تأسف باید گفت: همزمانی فاجعه با سفر رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه به نیویورک و اصالت یافتن برجام در مأموریت‌های این نهاد سبب شد در روز‌های نخست که حساس‌ترین روز‌های پس از فاجعه بود، فاجعه منا برای وزارت امور خارجه موضوعی حاشیه‌ای و درجه 2 تلقی گردد. بهترین نشانه برای این رویکرد نیز انتخاب وزیر ارشاد به‌عنوان نماینده عالی دولت برای سفر به عربستان بود که البته به دلیل کارشکنی سعودی‌ها این سفر نیز هیچ‌گاه محقق نشد. هرچند که در چند روز نخست که وزارت امور خارجه خود را سرگرم «برجام» و «نیویورک» کرده بود، آنچه نباید اتفاق می‌افتاد، رخ داد و تعدادی از پیکر شهدای ایرانی بدون کسب اجازه و شتاب‌زده خاک‌سپاری شده بود. دیروز رهبر انقلاب در دیدار کارگزاران حج، فاجعه منا را ظلمی بزرگ خواندند و با تأکید بر لزوم پیگیری مستمر و جدی برای احقاق حق، افزودند: «این مطالبه به‌هیچ‌وجه نباید فراموش شود و دستگاه‌های مسئول باید از راه‌های مختلف به‌ویژه مجامع بین‌المللی، این موضوع را پیگیری کنند تا کمیته حقیقت‌یابی با حضور جمهوری اسلامی تشکیل و احقاق شود زیرا در این دو فاجعه، تأمین ایمنی و امنیت حجاج که مهم‌ترین وظیفه حکومت عربستان است، رعایت نشد و دیه مقتولان نیز داده نشد.»


اکنون در آستانه موسم حج و سومین سالگرد این فاجعه خونین هستیم و مع‌الأسف به بهانه‌هایی همچون قطع روابط دیپلماتیک میان ایران و سعودی، هیچ‌گونه پیشرفتی در پیگیری حقوقی فاجعه و شهدای آن مشاهده نمی‌شود و تنها پیگیر این فاجعه تلخ، شخص رهبر معظم انقلاب اسلامی هستند؛ گویی مظلومیت شهدای مکه و منا پایانی ندارد.

یادداشت جوان/ محمدجواد اخوان











  • ارتش سایبری

گزارش: جذابیت خطرناک گل برای جوانان و نوجوانان


«نسترن فرخه»، خبرنگار انصاف نیوز: گل، علف، وید، گرس، ماریجوانا، نام‌هایی هستند که این روزها از زبان جوانان و نوجوانان زیاد شنیده می‌شوند؛ در صفحات مجازی‌شان کنار اسم‌های بسیاری از آنها تصویری از برگ گیاه ماریجوانا دیده می‌شود، کلاه‌ها و یا تی‌شرت‌هایی با تصویر این برگ را به تن می‌کنند و مثل یک طرفدار پروپا قرص، در همه جا علاقه‌ی خود به این ماده را اعلام می‌کنند. حتی اگر مصرف کننده هم نباشند، از این مد پیروی می‌کنند.

در سال‌های اخیرماریجوانا و مشتقات آن (گل، علف و…) دومین ماده‌ی مصرفی کشور معرفی شده‌ است. چند سالی است که آمار مصرف این ماده در بین جوان‌ها بالا رفته است و حتی از برخی دانش‌آموزان و کارکنان مدارس در مناطق مختلف هم اخباری مبنی بر استفاده‌ی برخی از دانش‌آموزان از این ماده به گوش می‌رسد.

خبرنگاران انصاف نیوز برای گرفتن گزارش تصویری درباره‌ی مصرف گل در بین جوان‌ها و نوجوان‌ها که در ادامه خواهد آمد، به پارک ساعی تهران رفتند؛ جالب آنکه وارد هر گروه دوستانه‌ای در ر‌ده‌ی سنی نوجوانان شدند بعد از شنیدن نام ماده‌ی گل از دهان خبرنگار تقریبا همگی آنها از سر شوخی عکس‌العملی از خود بروز دادند که نشان از آن داشت که اکثر افراد جمع یا تجربه‌ی یک بار مصرف آن را داشته‌اند و یا بیشترشان از نزدیک با این ماده‌ و تمامی حواشی مربوط به آن آشنا بودند.

در محوطه‌ی کتابخانه‌ی پارک ساعی، با جمعی از دختران ۱۷، ۱۸ ساله‌‌‌ی کنکوری مواجه شدیم؛ از آنها در مورد مصرف این ماده سوال کردیم؛ از جمع ۸ نفره‌ی آنها یک نفر تجربه‌ی مصرف مداوم  و دیگری تجربه‌ی یک مرتبه استفاده را داشت؛ این درحالی بود که  در جمع پسران ۱۸ ساله‌ی حاضر در پارک از پنچ نفر، چهارنفر تجربه‌ی مصرف گل را داشتند.

تقریبا اکثر افراد با میانگین سن بین بیست تا سی سالگی حاضر در پارک با این ماده آشنایی داشتند و اکثر آنها حداقل یک بار تجربه‌ی مصرف را داشتند.

جالب آنکه تعدادی از جوان‌ها جلوی دوربین حاضر به فاش کردن آشنایی خود با این ماده نشدند و بعد از اتمام گزارش تصویری از ادعای خود سر باز زدند، از طرفی عده‌ای دیگر علیرغم اینکه تاکنون استفاده نکرده بودند در میان دوستان و همسالان خود به تفاخر از اطلاعاتشان درباره‌ی این ماده سخن می‌گفتند و از این رفتار به نظر می‌رسید که استفاده از این ماده میان نوجوانان نه تنها از قبحی برخوردار نیست بلکه در شمار موضوعات سرگرم کننده و مفرح و قابل افتخار به شمار می‌رود.

نگهبان پارک از سن کم مصرف کنندگان می‌گوید

در مسیری که در پارک طی کردیم، حول و حوش ظهر، تعدادی جوان را دیدیم که  مشغول مصرف گل  و یا حشیش بودند. نگهبان ضلع شرق پارک ساعی در اینباره می‌گوید: «گاهی از دیدن سن کم مصرف کنندگان گل یا حشیش بسیار ناراحت می‌شوم، بارها به کلانتری تماس گرفتم واطلاع دادم ولی یا دیر آمدند و یا وقتی رسیدند جوان‌ها فرار کردند.»

وی ادامه داد: «قبل‌تر اینجا پاتوق فروشندگان ومصرف کنندگان گل بود ولی حالا شرایط بهتر شده اما هنوز هم دختر وپسرهای کم سنی می‌بینم که مصرف می‌کنند.»

والدین از گل چه می‌دانند؟

باتوجه به آنکه خانواده اولین نهاد یک جامعه محسوب می‌شود و یکی از مهم‌ترین بسترهای رشد فرد است، با تعدادی از افرادی که دارای فرزند بودند نیز در این مورد سوال کردیم. اما از تعداد والدینی که در پارک حاضر بودند، کسانی که با این ماده آشنایی داشته باشند بسیار کم بود. این در حالی است که این روزها علاوه بر اینکه میزان مصرف این ماده میان جوانان و نوجوانان بیشتر شده است، میانگین سنی مصرف کنندگان نیز پایین آمده. به این معنی که بخش قابل توجهی از مصرف کنندگان و یا علاقمندان به این ماده نوجوانانی هستند که خانواده‌هایشان آشنایی کافی با آن را ندارند.

باتوجه به گزارش تصویری انصاف نیوز اکثر مادران از گزارش گرفتن اجتناب کردند و آنهایی که حاضر به صحبت با خبرنگار شدند یا فقط نام این ماده را شنیده بودند و یا هیچ اطلاعی از آن نداشتند. یکی از آنها پیرمردی بود که با لبخند گفت: در زمان ما این چیزها نبود و نمی‌دانم اصلا چه ماده‌ای است.

اغلب  کارشناسان از وابستگی ذهنی ایجاد شده برای مصرف کنندگان این ماده خبر داده‌اند که با باور عمومی جوانان و نوجوانان مبنی بر اعتیادآور نبودن آن در تضاد است. صحبت با این افراد و والدینشان، غیبت اطلاع رسانی و آموزش صحیح در این حوزه را نمایان می‌کند.





  • ارتش سایبری

حضرت معصومه (س) دختر تربیت‌شده‌ی دامان اهل‌بیت




بدون تردید نقش حضرت معصومه (سلام الله علیها) در قم شدن قم و عظمت‌ یافتن این شهر عریقِ مذهبىِ تاریخی، یک نقش ما لا کلام فیه است. این بانوی بزرگوار، این دختر جوانِ تربیت‌شده‌ی دامان اهل‌بیت پیغمبر، با حرکت خود در جمع یاران و اصحاب و دوستان ائمه (علیهم‌السّلام) و عبور از شهرهای مختلف و پاشیدن بذر معرفت و ولایت در طول مسیر در میان مردم و بعد رسیدن به این منطقه و فرود آمدن در قم، موجب شده است که این شهر به عنوان پایگاه اصلی معارف اهل‌بیت (علیهم‌السّلام) در آن دوره‌ی ظلمانی و تاریکِ حکومت جباران بدرخشد و پایگاهی بشود که انوار علم و انوار معارف اهل‌بیت را به سراسر دنیای اسلام از شرق و غرب منتقل کند.
رهبر انقلاب؛ ۸۹/۷/۲۹

  • ارتش سایبری


دهه کرامت یادآور لطیف‌ترین علائق و مهر و وفای کم‌نظیر یک خواهر نسبت به مقام شامخ و معنوی برادر است، مهر و وفایی که خواهر مهـربان و دلداده را به هجــرت وادار نمـوده و غربت و بیـماری و مرگ را در فصـل جوانی  برای او آسـان کرده است. دهه کرامـت یادآور تحول آفرینی بانوان آسمـانی است و این که می‌توانند رهبـری دل‌های صدها میلیون مسلمان را در طی اعصار عهده‌دار بشوند. تمام مفاهیم سازنده‌ای که ما در فرهنگ اسلامی داریم در این دهه تداعی می‌شوند.


  • ارتش سایبری

سید علی حسینی خامنه‌ای فرزند مرحوم حجت‌الاسلام‌والمسلمین حاج سید جواد حسینی خامنه‌ای، در فروردین‌ماه سال ۱۳۱۸ شمسی برابر با ۱۳۵۸ قمری در مشهد مقدس چشم به جهان گشود. او دومین پسر خانواده بود و زندگی مرحوم سید جواد خامنه‌ای هم مانند بیشتر روحانیون و مدرسان علوم دینی، بسیار ساده: «پدرم روحانی معروفی بود، اما خیلی پارسا و گوشه‌گیر [...] زندگی ما به‌سختی میگذشت. من یادم هست شب‌هایی اتفاق می‌افتاد که در منزل ما شام نبود. مادرم با زحمت برای ما شام تهیه میکرد. [...] آن شام هم نان و کشمش بود.»

خانه‌ای که خانواده‌ی سید جواد در آن زندگی میکردند در یکی از محله‌های فقیرنشین مشهد بود: «منزل پدری من که در آن متولد شده‌ام، تا چهار پنج سالگی من، یک خانه‌ی  ۶۰ ـ ۷۰  متری در محله‌ی فقیرنشین مشهد بود که فقط یک اتاق داشت و یک زیرزمین تاریک و خفه‌ای! هنگامی که برای پدرم میهمان میآمد -و معمولاً پدر بنا بر این که روحانی و محل مراجعه مردم بود، میهمان داشت- همه‌ی ما باید به زیرزمین میرفتیم تا مهمان برود. بعد عده‌ای که به پدر ارادتی داشتند، زمین کوچکی را کنار این منزل خریده به آن اضافه کردند و ما دارای سه اتاق شدیم.»



  • ارتش سایبری


شال شهری است در بخش شال شهرستان بوئین‌زهرا استان قزوین ایران در بستر رودخانه خرود واقع شده که این رودخانه اسفرورین و شال را از هم منفک می‌کند. اما جریان اصلی این رودخانه در قسمت اراضی شمالی شال پخش می‌گردد و این رودخانه در زمستان و اوایل بهار متناسب با بارندگی از کوههای ابهر و زنجان سرجشمه می‌گیرد. شال با جمعیتی حدود 16000 نفر شهری کهن بوده و مردم شال به زبان تاتی صحبت می‌کنند ولی در بعضی از مناطق و روستاها مانند روستای طزرک و قلعه هاشم‌خان به ترکی آذربایجانی سخن می‌گویند. این شهر به دو محله اصلی تقسیم شده است: 1-محله علیا(گلیکیه) 2-محله سفلی(داغ) صنعت این شهر به کوره‌های آجرپزی محدود شده و انگور رهاورد این شهر است. قوچ نژاد شال یکی از بهترین نژادهای دنیا می‌باشد.


((پست ثابت))
  • ارتش سایبری